Kladno letos neprožilo ideální ročník. Jeho výkony byly velmi turbulentní, což vedlo k pátému místu po základní části a následně také brzkému vyřazení. „Pořád ve mně převládá zklamání, protože sezona skončila úplně stejně jako loni. Celou sezónu se střídaly dobré zápasy s těmi špatnými. Naše výkony byly jako na houpačce, nedokázali jsme najít cestu ke konzistentnosti,“ řekl pro Kladenský měsíc Kraffer, který poukázal na vyrovnanost soutěže: „Všechny týmy letos byly schopné hrát téměř s každým. Liga se opět o něco více zkvalitnila, letos byla soutěž velmi vyrovnaná. Rozdíl mezi námi a týmy z top čtyřky byl v tom, že my jsme často nezvládli souboj s outsiderem. Možná nám chyběl lídr, který by to v těžkých chvílích vzal na sebe.“

Podobně jako Kraffer hodnotil letošní sezónu i smečař Tomáš Hýský. „Sezóna byla o trochu lepší než ta loňská. Předsezónní cíle jsme ale bohužel nesplnili, takže jí musím hodnotit jako nepovedenou. Cítíme zklamání. Ačkoli jsme měli tým, který se už znal z loňska, nedokázali jsme podávat vyrovnané výkony. Naše úroveň hry byla jak na vlnách rozbouřeného moře, jednou dobrá, podruhé špatná. Hrozně těžko bych však hledal konkrétní příčiny neúspěchu,“ nechal se slyšet devětatřicetiletý veterán, kterému vadí, že obecně ve sportu mladší hráči dnes moc neuznávají autority.

Také Hýský si myslí, že se Kladeňáci za čtvrtfinálovou sérii nemusí stydět: „V play off jsme ze sebe dokázali dostat to nejlepší, ale stejně to nestačilo. Viděl jsem, že kluci chtějí makat a vyhrát, ale bohužel jsme byli o něco horší než soupeř.“

Neúspěšná sezóna si vyžádala daň v podobě odchodů zatím čtveřice hráčů. V Kladně již nebudou nadále pokračovat Tim Grozer, Simon Andersen, Gijs van Solkema a Ondřej Fortuník. Odchází také Petr Špulák.

Naopak velezkušený Hýský ještě minimálně jednu sezónu přidá. „Volejbal mám rád a dokud mi drží zdraví, chci hrát a bavit fanoušky. Náš sport je pro mě jako droga. Pokud bych se s Kladnem nedomluvil, nejspíš bych ukončil kariéru. Buď Kladno nebo nic,“ má jasno Tomáš Hýský.