Po vánoční přestávce, která byla letos poměrně dlouhá, ale nám se hodila, protože jsme se díky ní mohli věnovat rekondici, se nám povedl zápas v Praze. U silného soupeře jsme dokázali zvítězit 3:2 a byli jsme optimisticky naladěni před závěrečnou částí. V ní jsme ale pak prohráli celkem dost zápasu a navíc jsme vypadli z poháru,“ vracel se k úvodu letošního roku trenér Milan Fortuník, který dodal: „Dokázali jsme hrát hezké zápasy se silnými soupeři, ale zároveň jsme ztráceli body s týmy ze spodku tabulky. To vedlo k pátému místu, takže do play off jdeme z podobné pozice jako loni.“

Loňský scénář se tak opakuje. Orli opět narazí na Lvy Praha. Fanoušci Kladeňáků však doufají, že výsledek vyřazovací série bude jiný. Před rokem totiž slavili vítězství 3:2 na zápasy Pražané. Jednalo se o vyrovnanou sérii, kterou doprovázela skvělá divácká kulisa. „Myslím si, že je to dobré pro oba týmy. Už loni na vzájemné zápasy jezdilo hodně diváků a myslím si, že jinak tomu nebude ani letos. Příjemné je to i pro obě mužstva, protože nás čeká krátká vzdálenost na přesuny,“ kvituje Fortuník.

V letošním ročníku se spolu tyto týmy utkaly dvakrát. V prvním zápase v Kladně zvítězili 3:2 Lvi, následně duel v Praze ovládlo 3:2 pro změnu Kladno. Pokaždé šlo o vyrovnaný zápas, který se rozhodoval až v pátém setu. „Vzájemně se naše týmy dost znají. Letos jsme v extralize se Lvy odehráli dva vyrovnané zápasy. Nedá se
říct, že by někdo byl vyložený favorit. Protože naše sezóna je výsledkově turbulentní, netroufám si odhadovat, jak série dopadne. Klidně se může jednat o naprosto vyrovnanou série nebo jeden z nás může klidně vyhrát 3:0 na zápasy,“ myslí si kladenský trenér.

Ten doufá, že bude moci pro play off počítat s maximální šíří svého krádru. „Kluci ještě pořád hojí nějaké šrámy a léčí nemoci. Vypadá to, že by se měli dát dohromady ti, kteří měli problémy s koleny, tedy Grozer a Špulák. Snad nebude Kyjanicu trápit loni operované rameno. Doufám,  že bude v pořádku i Platačs,“ přeje si Milan Fortuník.

A co bude klíčem k úspěchu? „Několikrát jsem s týmem rozebíral, že protože nemáme jasného lídra, musíme o to více hrát semknutě a táhnout za jeden provaz. Praha má super hráče na každý post a jestliže ji chceme vyřadit, musíme hrát jako tým. Nedá se očekávat, že by nás posunul do semifinále jeden individuální výkon,“ tuší kouč Kladna.

 

Rozpis série:

Lvi Praha – Kladno (17. března, 18:00)
Kladno – Lvi Praha (20. března, 18:00)
Lvi Praha – Kladno (23. března, 20:15)
Kladno – Lvi Praha (případně 26. března 18:00)
Lvi Praha – Kladno (případně 29. března 19:00)