Kromě Masláka však další jmenovaní na vítězství nedosáhli. Koulař Staněk si sice výrazně vylepšil své letošní maximum, když svým nejlepším hodem zapsal rovných jednadvacet metrů, na první příčku ani to však nestačilo. Novým rekordem mítinku (21,27 metrů) zvítězil Francisco Belo z Portugalska.

„Vypadá to, že forma jde nahoru. Sice každý pokus byl jiný, ale jsem rád, že konečně se výkon posunul tím správným směrem k Tokiu,“ nechal se slyšet Tomáš Staněk, který potvrdil, že při správně provedeném stylu ho již nedávné zranění neomezuje. 

Zlatou medaili nezískal ani elitní oštěpař, olympijský medailista a mistr světa z roku 2013 Vítězslav Veselý. Na hod Adriana Mardareho z Moldávie byl krátký, a tak bral také druhou příčku. 

To Pavel Maslák musel být šťastnější. Zlato takzvaně zacinkalo! Maslák byl totiž poprvé součástí smíšené štafety na 4x400 metrů (Šorm, Maslák, Vondrová, Malíková), která nejenže vyhrála kladenské závody, zároveň doběhla v novém českém rekordu (3:14.84), a má tak velmi blízko k účasti na olympijských hrách. 

„Mám strašně moc ráda, když nám fandí diváci. Hodně mne to hnalo kupředu,“ připsala podíl na skvělém čase bouřlivým kladenským divákům finishmanka štafety Barbora Malíková.

Úspěšný byl také Kladeňák Matěj Krsek, který si na čvrtce zajistil start na mistrovství Evropy do 22  let, které se koná v Estonsku.

Ze zástupců kladenského oddílu AC TEPO Kladno dále na medailových pozicích skončili zlatý Tomáš Dvořák (110 metrů překážek, dorostenci – 13.61), druhá Nikola Pöschlová (skok o tyči – 4.26) a třetí Eliška Staňková (hod diskem - 57.64). 

Na letošním mítinku Kladno hází a kladenské memoriály se navíc přepisovaly rekordy této akce. Kromě již zmiňovaného Bela jej překonali Alžířan Mohamed Belbachir (800 metrů – 1:46.01), Maďarka Kéri Bianca Bartha (800 metrů – 2:01.77), Litevec Simas Bertašius (1500 metrů – 3:37.97), Malajsan Nauraj Singh Randhawa (skok vysoký – 2.22), Litevka Urte Baiksyté (skok vysoký – 1.89), Švédka Fanny Roos (vrh koulí – 19.34), Kolumbijec Mauricio Ortega (hod diskem – 64.28) nebo již zmíněný Moldavan Adrian Mardare (83.82).