První velká červnová akce s v sousedství Kladenského zámku uskutečnila v pátek 14. června. Vítězka páté řady pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar Tereza Mašková zbarvila zahradu dorůžova. Povedené vystoupení si užili diváci a divačky všech věkových skupin a bavila se i sama zpěvačka.

Byl to fantastický zážitek. Skvělí lidé a atmosféra, kterou vytvořili. Doufám, že se bavili, aspoň to tak vypadalo. Nás to bavilo taky a já jsem úplně nadšená,“ nechala se Mašková slyšet bezprostředně po odehrání setu, jehož vrcholné kousky několikrát roztančily a rozezpívaly zaplněné hlediště. Ještě dlouho po zaznění posledního tónu se Mašková ochotně fotila s fanoušky a rozdávala podpisy.

Kdo zavítal do zahrady ve čtvrtek 27. června a na chvilku zavřel oči, mohl mít pocit, že jedinečný Karel Gott ožil. Tak přesvědčivý byl pěvecký projev mladíka Kristiána Šebka, který odzpíval za srdce beroucí set plný největších hitů legendy tuzemské hudební scény, a to za doprovodu třináctičlenného živého orchestru, což unikátní zážitek ještě umocnilo.

O dva týdny později, ve čtvrtek 11. července, se na jevišti nezpívalo, ale vyprávělo. Moderátor Honza Dědek se svou talkshow 7 pádů do Kladna přivezl herce Marka Taclíka a Roberta Jaškówa. Více než hodinu a půl trvající pořad plný veselých historek pobavil diváky, kteří domů odcházeli s úsměvy na tváři.

Další velká událost je na programu už v sobotu 27. července, kdy zahrada hostí Letní festival s ochutnávkou všeho dobrého. Návštěvníci se mohou těšit na gastronomickou show vítězky soutěž MasterChef Česko Veroniky „Besky“ Besykdiarové, ale i na hudební doprovod v podání Wild Sticks, Lucy & HangOver a Jakuba Děkana s kapelou. Celoodpolední program, který startuje v 13 hodin, se ponese v duchu dobrého jídla, pití a zábavy.

Krátce nato, ve čtvrtek 1. srpna, se areálem rozezní hity tradičních muzikálů jako jsou Bídníci, Kleopatra, Tři mušketýři či Angelika, ale zazní i písně z legendárních hit-muzikálů domácí scény tak, jak jste je nikdy neslyšeli. Vystoupení Muzikály Naruby v podání tria Petr Ryšavý, Josef Vágner a Jan Kopečný slibuje parádní koncertní show.

Obrovským tahákem je vystoupení legendární slovenské pop-rockové skupiny No Name. Hudební uskupení kolem bratří Timkových, které proslavily mezi jinými i písně jako „Čím to je“ nebo „Prvá“, se na Kladně představí v pátek 9. srpna od 20 hodin.

Ve čtvrtek 22. srpna pak v rámci Country večera v Zámecké zahradě Kladenského zámku vystoupí plzeňská revivalová skupina s hity Michala Tučného či kapely Fleret a Hop Trop.

Vstupenky na všechny akce pořádané v Zahradě Kladenského zámku jsou k dostání v Městském informačním centru na třídě TGM, ale i on-line ZDE.