.. volejbalem.  V dívčí složce “Cats“ nově vznikl ženský tým, který doposud mezi družstvy Kladno volejbal cz chyběl. Mládežnické týmy i nadále spolupracují se Sportovním gymnáziem a Gymnáziem Kladno, kde jako pedagog působí právě Petr Klár. Studenti se zapojují do sportovní přípravy ve třídách se zaměřením na volejbal a rozvíjí vlastní herní činnosti a volejbalové dovednosti i mimo tréninky v klubu.

„V současné chvíli se ucházíme o pořádání kvalifikační skupiny Mistrovství světa juniorek. Turnaj mládežnických reprezentačních týmů dívek se bude hrát na konci dubna 2022, jeho pořádání by bylo výrazným milníkem nejen pro klub, ale také pro Statutární město Kladno. Náš klub je jedním z kandidátů na pořádání této významné mezinárodní akce, považujeme za čest ji zorganizovat. v tuto chvíli čekáme na rozhodnutí Českého volejbalového svazu,“ doplňuje šéf volejbalového klubu Milan Fortuník.

 

Stranou ovšem nezůstávají ani dětské a mládežnické oddíly. S dětmi chceme pracovat co nejvíce. Máme kategorie pro všechny věkové skupiny. Začínáme minivolejbalem jak u kluků, tak u holek. Tam jsou nejmenší děti okolo sedmi let, v první a ve druhé třídě. Chystáme pro ně na tento rok nově i takové volejbalové bobříky. Každý měsíc bude vyhlášena jedna soutěž. Děti se tak mohou zapojovat i mimo tréninky,“ doplňuje Anna Earl.

 

Volejbalový klub Kladno volejbal cz se v roce 2021 spojil s klubem Vavřinec Kladno, který sdružoval dívčí týmy a hráčky a hráče beach volejbalu. Organizace nyní čítá více jak 250 členů. Mládežnická družstva nyní vystupují v rámci jednoho klubu a soutěže hrají pod stejným názvem Kladno volejbal cz.