Hokejbalového světového šampionátu se v mužské části zúčastnilo 7 týmů ze 12 zemí, v ženské 5 týmů ze 6 zemí. Na Kladně se od středy hrály zápasy mužské skupiny A s účastí dvou českých výběrů. Do vyřazovacích bojů se kvalifikovali jak Team Czech Republic, za který váleli i hráči extraligového Kladna Michal Dědič s Danielem Hnízdilem, tak tým Central Bohemia koučů Karla Fíka a Libora Smetany složený z velké části z hráčů valících v místních nižších soutěžích. 

Team Czech Republic ve skupině ani jednou neprohrál, jediný bod ztratil právě v derby proti výběru Central Bohemia, který porazil po nájezdech. Středočeši se do play off kvalifikovali ze třetího místa. Jenže ve čtvrtfinále nestačili na kanadský Saskatchewan, a nakonec brali až šestou příčku. Tým České republiky prošel přes Spojené státy americké do semifinále, kde v infarktové bitvě podlehl Kanadě v prodloužení. V zápase o třetí místo pak zraněními a únavou oslabený tým nestačil na Saskatchewan a obsadil čtvrté místo. Kanadu, která Čechy vyřadila, ve finále vynulovali Slováci, a tak se tým, jehož nabitá soupiska čítala několik světových šampionů z let 2013 až 2019, znovu dotkl hokejbalového nebe. 

Paralelně probíhající ženský turnaj, částečně hraný i na hřišti v Novém Strašecí, vrcholil v neděli zápasy o umístění. Češky, které v semifinále nestačily na USA, v zápase o třetí místo podlehly Slovenkám. Světovými šampionkami se staly Američanky, které ve finále porazily Kanadu.

Po stránce organizace se šampionát vydařil na výbornou. Pochvaloval si to i nově zvolený prezident Mezinárodní hokejbalové federace Elio Pascuzzo, který na závěr turnaje poděkoval všem jeho aktérům, včetně pořadatelů. Ti dokázali v moderní Městské hokejbalové aréně týmům vytvořit nadstandardní zázemí, čehož si hráči ze zahraničí velmi cenili. Kladno si v hokejbalovém světě udělalo dobré jméno.