„Je to celé úsměvné. Nicméně tento výsledek jsme s kolegy předpokládali a v současné době by mi spíše překvapilo, pokud by rozhodnutí soudu bylo jiné. Já s tím nyní nehodlám ztrácet čas, tyto ʹstarostiʹ přenechám aktivistům, různým kutilům a senátorce Šípové (Piráti), která pro Kladno nikdy nic neudělala a jejím jediným cílem, kromě politické kampaně, je zbytečně připravit město o peníze na základě uměle vytvořeného problému, který ve městě Kladně ve skutečnosti neexistuje,“ prohlásil primátor Milan Volf (Volba pro Kladno) s dovětkem, že snaha za každou cenu přilepit referendum k volbám ukazuje pouze na fakt, že aktivisté jsou si sami dobře vědomi, jak toto téma Kladeňáky ani netrápí. „Pokud by Kladeňáky nějaké téma trápilo, přišli by o své vlastní vůli hlasovat kdykoliv. A pokud by byl pro Kladno hazard skutečně problémem, byl bych první, kdo by jej řešil,“ upozorňuje Volf.

Kladno by už teď mělo odevzdávat peníze z hazardu obcím bez heren, míní senátorka Šípová. Senátorka za Kladno Adéla Šípová na svůj facebook v této souvislosti mimo jiné napsala, že usiluje také o novelizaci zákonů o hazardních hrách a daních z hazardu. „V mém obvodě je to hlavně město Kladno, které za herny na svém území dostává více než 100 milionů korun ročně. Obce v okolí Kladna hazard nepodporují. Nesou totiž jeho negativní důsledky, aniž by jim byly státem kompenzovány,“ odůvodnila, proč by Kladno mělo přijít o peníze ve prospěch obcí, které šly cestou plošného zákazu. Ten jim ale nic nepřináší a podle současného zákona nedostávají z herního průmyslu ani korunu. Nyní jim ale tyto „špinavé“ peníze zoufale chybí.

Na Kladně bylo v minulosti zhruba 130 herních míst, po zásadní adresné regulaci jich v Kladně zbylo pouze dvanáct. Vedení města Kladna dlouhodobě zastává názor, že přísná a zákonná regulace tohoto odvětví je správnou a funkční cestou. Aktivisté, složení především z opozičního uskupení PirSTAN, léta na území města prosazují plošný zákaz.