Kladno se propadlo na dno tabulky už v listopadovém 23. kole. Na své soupeře body ztrácelo a jednu chvíli se zdála být situace beznadějná, jenže pak se Rytíři zvedli. „Pořád je před námi hodně práce, ale do téhle pozice jsme se sami dostali, takže nám nezbývá, než snažit se z toho vyhrabat. Já se na tabulku moc nedívám. Sami jsme se přitlačili zády ke zdi. Teď můžeme jen hrát dobře a získávat body,“ velel po vyhraném domácím zápase s Mladou Boleslaví (2:1) asistent kapitána a kladenská opora zadních řad Jake Dotchin.

Z posledních pěti zápasů Kladeňáci hned čtyřikrát bodovali, což vedlo i k chvilkovému vylepšení pozice v tabulce Po výhře 3:0 ve 47. kole na ledě Plzně se Rytíři dokonce posunuli na předposlední třinácté místo. „My musíme hrát každý zápas stejně. Když soupeři kolem nás porazí do konce sezóny všechny, tak půjdeme stejně do baráže, proto nemůžeme koukat na to, jak hrajou oni a musíme jít do každého zápasu naplno a doufat, že ten bod někde ztratí a my jich získáme co nejvíc,“ ví útočník Ladislav Zikmund.

Optimistické výhledy fanoušků ovšem neměly dlouhého trvání. Zatímco ve 48. kole všichni soupeři Kladna ze spodních pater tabulky vyhráli. Svěřenci trenéra Vejvody vybojovali v infarktovém zápase s Olomoucí „jen“ jeden bod za prohru 4:5 po prodloužení, a tak se opět vrátili opět na pomyslné dno. Odchod ze stadionu byl pro domácí fanoušky hodně trpký. Rytíři totiž v zápase dokázali otočit stav z 1:3 na 4:3, nakonec však stejně padli. „Byli jsme aktivnější i lepší tým. Bohužel to tak někdy v hokeji je. Sice bereme jeden bod, ale dva nebo tři by samozřejmě v téhle situaci byly lepší. Musíme si ze zápasu vzít to pozitivní a s takovým nasazením jít do dalších zápasů. Takovouhle hrou jsme schopni potrápit každého,“ ví Martin Procházka, jeden ze střelců zápasu.

Vyhne se Kladno baráži? To nám ukážou následující zápasy... Hned ten další hrají Rytíři na svém stadionu v pátek 24. února od 18 hodin, a to proti Spartě.

 

Následující zápasy:
Kladno – Sparta
(24. února, 18:00)
Kladno – Vítkovice (26. února, 16:00)
České Budějovice – Kladno (3. března, 18:00)
Kladno – Karlovy Vary (5. března, 16:30)