Třetí a závěrečnou bitvu svedli kuchaři Lukáš Starý z Restaurace Sleťák a Adam Robenek z Bistra Náladový kuchař. Tentokrát poměřili své dovednosti v přípravě dukátových buchtiček. Příchozí svými hlasy rozhodli, že lepší buchtičky i tradiční šodó připravil Adam Robenek. „Upekl jsem přes 600 buchtiček, připravoval jsem je přes pět hodin,“ řekl při souboji Náladový kuchař. Podobnou dobu a osm kilo mouky potřeboval i kuchař ze Sleťáku. Oba byli zvědaví na reakci příchozích, současně ale přiznávají, že stejnou měrou šlo o dobrou věc. 

„V každé výzvě jsme poslali peníze na dobrou věc. Stejnou částku, jako utržily naše podniky, jsme věnovali na dobročinné účely. Konkrétně na dětské centrum Kladno, Nedoklubko na podporu nedojených dětí a nyní pro rodinu, jejíž syn ochrnul po lékařském zákroku,“ popisuje Adam Robenek, který se stal díky nejlepšímu tataráku a buchtičkám vítězem tříkolového klání.

Výzva kuchařů udělala radost nejen samotným aktérům. Příchozím zpestřila dobu, kdy bylo prakticky vše zakázané. „Určitě uděláme další akce, už ale budou v jiném formátu,“ potvrzuje Adam Robenek, jehož kuchyni založenou na barbecue mohou ochutnat všichni návštěvníci Náladového kuchaře poblíž bývalého knihkupectví Frank v centru města. 

A co si odnesli ze vzájemné bitvy kuchaři? „Něco jsem se určitě naučil, například naložené žloutky připravené Adamem určitě využiju v nějaké dalším receptu,“ říká Lukáš Starý. „Zopakoval jsem si některé postupy, připomněl si organizaci práce, tedy věci, které nejsou úplně zábavné, ale jsou pro každého kuchaře základní a důležité,“ doplnil Adam Robenek. 

Jaká byla atmosféra poslední bitvy ze souboje kuchařů - podívejte se na aktuální reportáž.