Kladno do druhé poloviny soutěže vstoupilo na trávníku Štětí. V první části zápasu svému soupeři nedokázalo vstřelit branku, v té druhé ovšem rozjelo kanonádu. Dvakrát se prosadil navrátilec David Čížek, po jedné brance zaznamenali Antonín Holub, Dominik Šíma a Matěj Šnobl. Kladeňáci nakonec nadělili svému sokovi bůra, vyhráli 5:0. „Do utkání jsme vzhledem k postavení v tabulce a k výsledkům v přípravě vstupovali jako velký favorit. První půle byla ještě poněkud nervózní, věděli jsme, že prvním gólem soupeře otevřeme, a tak jsme zůstali trpěliví a dále hráli svou hru. První branku jsme vstřelili krátce po začátku druhého poločasu, poté v zápase jasně dominovali a zaslouženě vyhráli,“ hodnotil pro Kladenský měsíc zápas dvougólový střelec Čížek.

Druhý jarní zápas se SK představilo doma a z důvodu nepříznivého počasí se hrálo netradičně na umělé trávě. Domácím to ale nevadilo. První poločas sice vyzněl bezbrankovou remízou, v tom druhém se však rozhodlo o tom, že tři body zůstanou v Kladně. První krok k výhře udělal kladenský obránce Tomáš Borák, který si v 53. minutě navedl míč na střed a technickou střelou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení. A to nebylo vše, zanedlouho lovil gólman hostí míč ze sítě znovu. V 57. minutě našel Vladimír Procházka přihrávkou do běhu Dominika Šímu, který střelou ve skluzu zvýšil skóre na konečných 2:0. „Jednalo se o velice bojovné utkání z obou stran. My jsme výborně vyřešili dvě brejkové situace. Věděli jsme, že jsme kombinační mužstvo a oni zalezou do bloku, takže je budeme muset dobývat. Naštěstí jsme to zvládli,“ nechal se slyšet trenér Jan Procházka.

Další zápas sehrají jeho svěřenci na hřišti druhého Újezdu Praha, na něž se v případě výhry mohou bodově dotáhnout.

SK Štětí – SK Kladno 0:5 (0:0)
Kladno: Pettík – Borák, Rendla, Kolářšký – Čížek (82. Holub), Procházka (79. Růžička), Holub, Balšánek, Pihrt (71. Dostál) – Šíma, Šnobl
Branky: 50. Holub, 67. Šíma, 75. a 81. Čížek, 89. Šnobl

SK Kladno – FK Neratovice – Byškovice 2:0 (0:0)
Kladno:
Pettík – Borák, Rendla, Kolářský – Čížek (78. Dostál), Procházka (86. Slabý), Holub, Balšánek (86. Růžička), Pihrt – Šíma (78. Kafka), Šnobl (70. Javorek)
Branky: 53. Borák, 57. Šíma

Následující zápasy:
Újezd Praha – Kladno (18. března, 10:15)
Kladno – Vilémov (25. března, 10:15)
Admira B – Kladno (2. dubna, 14:00)
Kladno – Březová (7. dubna, 10:15)
Louny – Kladno (16. dubna, 16:30)