Jako první se vrací farmářské trhy v Buštěhradu. „Makáme, abychom otevřeli už v sobotu 17. dubna,“ potvrdili jejich pořadatelé. Stánky se sortimentem, který aktuálně povolují vládní nařízení, naleznou zájemci na okraji Buštěhradu, na spojnici do Lidic. Otevřeno bude od 7 do 12 hodin. Pokud se nic nezmění, budou se trhy opakovat každý týden, a to včetně květnových svátečních dnů. 

Na Kladně budou farmářské trhy hned na dvou místech. Od 23. dubna obnoví OC Oaza na svém parkovišti „Páteční trhy u Oazy. „Budou vždy v pátek, a to až do 28. května,“ potvrdila Blanka Stříbrná z OC Oaza. 

Na náměstí Starosty Pavla budou trhy v pátek a v sobotu. „Pokud zvládneme vše administrativně zajistit, první budou 23. a 24. dubna,“ uvedla mluvčí města Lenka Růžková. Žádost o pořádání trhů schválili radní v pondělí 12. dubna. Na Kladně by se měly farmářské trhy konat každý týden, a to až na malé výjimky. 

Na přelomu dubna a května, konkrétně 30. dubna a 1. května, farmářské trhy vystřídají už dříve schválené Italské dny. Od dalšího květnového týdne se už na plochu před kladenskou radnici vrátí trhy s železnou pravidelností. „Jedinou podmínkou zůstanou aktuální protiepidemická opatření,“ dodala mluvčí. Stejná pravidla budou určovat rovněž samotnou režii trhů, počet nakupujících, jejich rozestupy a požadavky na respirátory, roušky či jiné ochranné prostředky.