Hele, toho pána nebo dámu neznám, ale uchumile hovoří o prezidentství Miloše. Má to zmáknuté ještě před tím, než ho vyvezli do vedlejší ulice v Lánech. Jiný odborník, kterého také neznám, jedním dechem zhodnotil nadcházející období Pavla i minulé Havla. Dozvěděl jsem se o tom, jak někteří podnikatelé, třeba náš Jarda Jágr, vedou tu svou firmu jinam, než bychom chtěli. Současná vláda nemůže za „drahotu“, a tak rychle nabydete dojmu, že dělá vše pro to, aby se vrátila ta předchozí a vyžrala si tu nápravu k normálu. Kam klikneš, tam je politolog, trenér, ústavní právník nebo vojenský komentátor. Kdo to má! 

Na poslední demonstraci se na Václavák slezli zase švábi. Objevil jsem dvěma prokliky zajímavý sofistikovaný názor na tyto živly. Pán vstoupil omylem z metra u muzea. Prý tam protestovali lidé proti drahotě. To by sice mohlo být legitimní, ale demonstranti byli většinou obézní a navíc kouřili, tak jakápak drahota. 

Takto nějak my tady žijeme. Na všechno máme pevný jasný názor, vycházející z toho, co je nám milé slyšet. Takové malé zprostředkované životy.

Mimochodem četl jsem na sociálních sítích, že vědci NASA zveřejnili průzkum, kdy člověk, který uklidí ve svém okolí pohozenou PET láhev, je společnosti 1575krát prospěšnější, než když okomentuje globální oteplování.