Mezi nejčerstvější posily Kladna se zařadili obránci Jakub Suchánek a Luc Snuggerud, nově rytířský dres obléká také útočník Ondřej Machala. K tomu trenéři mohou počítat také s Josefem Zajícem mladším, který vyléčil dlouhodobé zranění. Na soupisku byl dopsán i mladý pardubický brankář Vojtěch Nečas. Naopak fandové nástupců paní Poldi už neuvidí v barvách největšího středočeského města talentovaného Matyáše Šapovaliva, který sezónu dohraje v Litoměřicích. 

Vyztužit leckdy prostupnou kladenskou obranu, to byl cíl, který stál před vedením klubu Jaromíra Jágra. K jeho splnění by měl přispět zkušený šestatřicetiletý obránce Jakub Suchánek. „Je vidět, že je na Kladně super parta, kluci mě přivítali moc pěkně. Budu se snažit hrát to, co po mě bude chtít trenér. Vzhledem k mým proporcím to nejspíše bude fyzická hra. Budu se snažit do vínku přispět i nějakým gólem, hlavním cílem jsou ale kolektivní výsledky,“ uvedl urostlý borec, který naposledy hájil barvy českobudějovického Motoru. 

Druhou obrannou posilou se stal druhý Američan v historii klubu, rodák z města Eden Prairie ležícího ve státě Minnesota, Luc Snuggerud„Sháněli jsme ofenzivního obránce s dobrým bruslením. Pak jsme se podívali na nějaké jeho zápasy na videu a velice se nám jeho hra líbila. Už na univerzitě předváděl skvělé výkony, a to je kvalitní soutěž. O jeho kvalitách svědčí i to, že prošel draftem NHL. Luca nám doporučil stejný agent, přes kterého na Kladno zamířil v minulosti Brady Austin, Brendan O'Donnell či Zach Frye," řekl na adresu Snuggeruda trenér a sportovní manažer Rytířů David Čermák.

Útok bylo třeba také posílit

Nedlouho před uzávěrkou přestupů pak Kladno oznámilo příchod pardubického útočníka Machaly. Vnést by měl do týmu především rychlost, což Ondřej v prvních zápasech potvrdil. „V prvním zápase jsem se snažil hodně bruslit, což ode mne trenéři očekávají. To se budu snažit plnit nadále,“ řekl po svém prvním zápase za Kladno Machala, který se z Pardubic zná také s brankářem Vojtěchem Nečasem. Devatenáctiletý gólman byl na soupisku dopsán, aby mohl naskočit v případě zranění jednoho z dvojice Košarišťan – Brízgala

Posledním posílením sestavy je pak návrat z marodky Josefa Zajíce mladšího.„Fakt jsem si to užil. Půl roku je strašně dlouhá doba a já mám navíc zranění už ve třetí sezoně po sobě. Měl jsem vážné zranění, takže trvalo dlouho, než se mi všechno zahojilo a než jsem to posílil. Teď už se fakt cítím připravený. Opravdu už jsem se na to těšil. Mně probíhá letní příprava celý rok, takže zápas pro mě byl za odměnu a moc jsem si ho užíval,“ těšilo po prvním letošním odehraném zápase Zajíce. 

Šapovaliv se do sestavy nakonec nevešel

Naopak jeden z největších kladenských talentů, Matyáš Šapovaliv, se do sestavy nevešel. Herní praxi bude do konce ročníku sbírat v Litoměřicích, kde s mladíky pracovat umí na jedničku. „Šestnáctiletý útočník kladenského A-týmu Matyáš Šapovaliv odchází na hostování do týmu HC Stadion Litoměřice. Tam by měl být více vytížený, a to zejména kvůli případné účasti na mistrovství světa do 18 let, o které teď bojuje,“ uvedl k odchodu útočníka kladenský klub.