"Letošní rozpočet je opravu prozatím tím nejvyšším za historii našeho města. Díky práci náměstka Přemysla Mužíka, kterého již dlouhodobě považuji za nejlepšího možného člověka pro správu agendy financí, jsme vždy měli rozpočet, který vycházel s velkou přesností, byť se vždy samozřejmě jedná o předpoklad. Pokusíme se ho co nejvíce naplňovat a hospodařit s ním tak, aby se naše práce odrazila především zvýšenou kvalitou života ve městě," informoval kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Mezi nejvýraznější investice lze zařadit například dokončení rekonstrukce kladenského zimáku a první etapu revitalizace pěší třídy. Ta se dotkne především horní části u Sokolovny. „Našli jsme způsob, jak oživit a zatraktivnit samé srdce města, které revitalizací získá opět svoji identitu, svůj sociální a kulturní význam. Řešená lokalita v centru města si zaslouží být veřejným prostranstvím reprezentující Kladno jako kvalitní a sebevědomé město,“ již dříve uvedl Volf, který se návratem na radnici zasadil o znovuvzkříšení projektu.

Investice se dotknou i oprav komunikací, chodníků a parkovišť, pro které je vyčleněno 170 milionů korun. Počítá se s dalším uvolněním dopravní situace na Kladně – výstavbou dvou nových kruhových objezdů na křižovatce ulic Vodárenská, Milady Horákové a Americká. Druhý se bude nacházet u Kauflandu. Rozpočet počítá i s dalšími úpravami Domova pro seniory, rekonstrukci sportovních povrchů při ZŠ Školská a Velvarská, zateplení a rekuperaci v ZŠ Norská a revitalizaci předprostoru u Aquaparku na Sletišti. Právě u Sletiště se na letním koupališti již pracuje na rekonstrukci padesátimetrového plaveckého bazénu. Stávající kachličkový obklad nahradí nerezová vana, spolu s ní budou vyměněna také brodítka a okolí bazénu projde celkovou rekultivací.

"Předpokládáme a od zhotovitele máme příslib, že bychom mohli koupaliště na Sletišti s novým bazénem otevřít v červenci. Abychom umožnili občanům města využití bazénu v obvyklém termínu, plánujeme koupaliště v Bažantnici otevřít o měsíc dříve, tedy na začátku června,“ dodal jednatel SAMK a statutární náměstek primátora Jiří Chvojka.