Minigolf u Letního koupaliště Sletiště má nového provozovatele a s ním i novou tvář. Od letošního roku ho spravují Sportovní areály města Kladna. Po převzetí prošel původně oddělený areál kompletní rekonstrukcí, při níž byly vydlážděny chodníčky, vybudováno nové místo pro posezení, a především vzniklo 18 nových drah s překážkami z akátového dřeva. Adventure minigolf je svého druhu unikátem. Díky přírodním prvkům skvěle vypadá, nabízí netradiční zážitek ze hry, a navíc si ho v rámci návštěvy koupaliště můžete zahrát zadarmo.

Sportovní areály města Kladna minigolf dlouhodobě pronajímaly a za takové situace jsme do něj nechtěli výrazněji investovat. Nakonec jsme se dohodli na převzetí areálu pod naší správu a kompletně jsme ho přebudovali. Výsledkem jsou dráhy na pomezí klasického minigolfu a adventure golfu, v jejichž sousedství jsme vybudovali nový stánek s občerstvením, který obslouží také návštěvníky koupaliště. Myslím, že minigolf je skvělá hra, kterou si Kladeňáci zaslouží a nové dráhy ocení, ať už vyrazí cíleně za nimi nebo si půjdou zahrát pro zpestření pobytu na koupališti,“ říká jednatel SAMK a statutární náměstek primátora Jiří Chvojka.

Vzhledem k integraci minigolfu do areálu koupaliště byl zrušen vstup brankou od cyklostezky na Lapák, do areálu je tedy možné vstoupit přes pokladnu po zaplacení vstupného na koupaliště dle stanoveného ceníku. Samotná hra je pak zadarmo. Pochopitelně je možné přijít si zahrát pouze minigolf a do bazénu nechodit, i v takovém případě zaplatíte u pokladny koupaliště za vstup do areálu a pak už je jen na vás, jak s ním naložíte.

Hole a míčky spolu s hrací kartou a tužkou vydává obsluha minigolfu za vratnou zálohu 50 korun. Mimo provozní sezonu letního koupaliště bude minigolf přístupný přes trampolínový park. Otevírací doba minigolfu odpovídá otevírací době Letního koupaliště Sletiště, případně Trampolínového parku mimo koupací sezonu.