… infrastrukturu, která zde je,“ povrdil Pavel Ješátko ze společnosti VKM. Silničáři nejprve od pondělí odkryjí povrch vozovky v křižovatce u stadionu, následně zde nastoupí vodohospodáři. „V této konkrétní křižovatce je vodovodní přivaděč o průměru 600 milimetrů a také lokální rozvodný vodovodní řad. Oba je nutné nahradit novým potrubím,“ vysvětlil Pavel Ješátko. Předpokládaná doba rekonstrukce potrubí v hloubce čtyř metrů je podle jeho slov tři týdny, pak ovšem do křižovatky opět vstoupí silničáři, aby vybudovali nový kruhový objezd na křížení P. Bezruče a ulice Ke Stadionu.

Jakmile ale vodohospodáři dokončí výměnu potrubí, přesunou se na křížení Železničářů a J. Čapka na Sítné. I zde město bude budovat ještě letos na podzim kruhový objezd, jeho výstavbě proto bude předcházet i práce na inženýrských sítích. „Zde předpokládáme obdobný časový rozsah, tedy tři týdny,“ doplnil Pavel Ješátko z VKM.

Dopravní komplikace na dvou frekventovaných křižovatkách se dotknou nejen řidičů a objízdných tras, ale i městské a meziměstské dopravy:

 

Linka MHD 614:

Trasa:                       

Ke stadionu – Zbyslavova – MUDr. Jiroutka – Petra Bezruče – Cyrila Boudy – Josefa Čapka – Železničářů (obousměrně) 

Změny zastávek:     

Zastávky Zimní stadion se přemísťují do ulice Petra Bezruče. Směr do centra ve stávající zastávce linky PID 386, směr z centra dočasná mezi vyústěním ulic Mánesova a MUDr. Jiroutka. 

Na objízdné trase se zřizují dočasné zastávky:

Sítná (ve stávající zastávce linek MHD)

Cyrila Boudy (ve stávající zastávce linek MHD) 

Linka PID 386

Trasa: 

Autobusové nádraží – Dukelských hrdinů – Pod zámkem – Čs. armády – Ke stadionu – Fr. Kloze – Sportovců  (obousměrně) 

Ruší se zastávky: 

Zimní stadion, Gymnasium 

Náhradní: Nemocnice (ve stávající zastávce linek MHD 605 a 614)