V příštím týdnu město zahájí revitalizaci veřejného prostranství před Městským stadionem Sletiště. Plánovaná je kompletní změna dopravního režimu, kterou umožní vybudování kruhového objezdu místo stávajícího křížení ulic Sportovců a Františka Kloze. Na nově zřízenou okružní křižovatku se napojí také Strouhalova ulice a jeden z výjezdů povede přímo na malé parkoviště před Kladenskou sportovní halou, kam se přesune točna autobusů a odkud bude možné zajet k hotelu a restauraci.  

Díky tomu můžeme prostor před hlavní branou stadionu vyčlenit pouze pro chodce a cyklisty, zmizí kolizní místa, a tím se zvýší bezpečí pro malé i velké sportovce. Po dobu stavby, která by měla trvat přibližně do poloviny letních prázdnin, se předpokládá úplná uzavírka křižovatky, přičemž velké parkoviště u Sletiště zůstane otevřené,“ říká primátor Milan Volf, podle nějž prostor získá krom hezkého kabátu i zcela novou logiku, s níž souvisí i navazující úpravy prostranství před vstupem do Aquaparku. 

Také tam už řidiči autem nezajedou. Asfaltový plac nahradí nová dlažba, lavičky, zeleň a unikátní vodní prvek z dílny kladenského sochaře Zdeňka Maniny. To vše začátkem podzimu doplní Zeď slávy vyobrazující kladenské sportovce, kteří slavili úspěchy nejen na lokální či celostátní úrovni, ale i ve světě.