Na úvod roku se v Atletické hale na Sletišti uskutečnil už čtvrtý ročník mezinárodního atletického mítinku Kladno Indoor. Jako už tradičně se na něm sešli domácí i zahraniční závodníci a závodnice ve skoku vysokém a vrhu koulí. 

Vítězství ve skoku vysokém mezi ženami obhájila Ukrajinka Yulia Chumachenko, která překonala 189 centimetrů. Její nejlepší mužský protějšek, Mexičan Erik Portillo, úspěšně přeskočil laťku ve výšce 225 centimetrů. Syřan Majd Edddin Ghazal, který stejným výkonem ovládl loňský ročník, letos skončil na 219 centimetrech. 

V koulařském sektoru ovládla ženský závod v ryze zahraničním obsazení Kanaďanka Sarah Mitton s nejlepším zápisem 18,84 metru. Vrcholem večera byla jako už tradičně koule mužů, v níž Tomáš Staněk usiloval sesazení loňského vítěze Marcuse Thomsena. A úspěšně. Letos neměl konkurenci. Druhého Egypťana Mohameda Hamzu přehodil o více než metr a s výkonem 21,69 posunul o 26 centimetrů své vlastní letošní světové maximum. Hvězdný borec, který už na Kladně zdomácněl, se tak po roční odmlce vrátil na pomyslný trůn zdejšího halového mítinku.

Králem ve své disciplíně je také chodec Vít Hlaváč, jenž svou medailovou sbírku rozšířil o další zlato. Přivezl ho z halového mistrovství republiky, které se konalo na pražském Olympu. V čase 20:17.63 zvítězil na pětikilometrové trati, splnil roli favorita a zpestřil si program mezi zahraničními soustředěními na Kypru a v Jihoafrické republice. 

Od začátku jsem navyšoval náskok, takže pro mě nebylo těžké vyhrát. Spíš to byl boj s časem. Stejně jako loni jsem ho chtěl stlačit pod dvacet minut, ale to se mi nepovedlo. Nebyl jsem ve správné pohodě. Trochu jsem se pral s technikou v klopených zatáčkách. Na to nemám natrénováno,“ vyprávěl po závodě pro svazový web. Jak ale sám podotkl, halový závod pro něj byl především vítaným zpestřením zimního tréninku. Další starty už absolvuje venku na tratích 35 a 10 kilometrů. 

V hale se zadařilo i jeho mladší sestře Kláře. Ta startovala poprvé v kategorii žen a hned z toho byla stříbrná medaile, navíc v novém osobním rekordu 15:27.69! A cinkalo to i na Strahově. V tamní přetlakovce se uskutečnil krajský přebor mladších žáků, z nějž kladenští atleti přivezli 8 medailí.