Na startu nového roku začínají sportovní kluby plánovat svá letní soustředění, příměstské kempy a tábory. V posledních letech se s nimi na Kladně roztrhl pytel, a to je dobře. Vzniká jen jeden malý zádrhel. Početné skupiny často mívají problém nalézt vhodné prostory pro stravování, které by splnily jejich požadavky na množství objednávek, míst k sezení a kvalitu stravy. Řešení nakonec často nacházejí v restauraci Sleťák, která je příhodná nejen pro svou polohu v srdci sportovních areálů, ale i pro flexibilitu, s níž požadavky skupin naplňuje. 

Už pravidelnými strávníky v letní sezoně jsou u nás atleti, tenisté, florbalisté, hokejbalisté a další. Mimo příměstských kempů místních klubů stravujeme také skupiny přespolních, které sem jezdí na soustředění – posledně to byly třeba ragbistky,“ vypráví manažer restaurace Sleťák Lukáš Starý, pro nějž je letní sezona pravým opakem dovolenkové pohody.

Při souběhu více akcí se nakrásně může stát, že musí v prostorách hotelu a restaurace zajistit stravu pro bezmála dvě stovky dětí, a přitom udržet ve standardním provozu restauraci, která jen přes poledne mnohdy přijme až sto objednávek. 

Léto je pro nás vždy zátěžovou zkouškou, ale zatím jsme pokaždé obstáli,“ říká Jiří Chvojka, jednatel Sportovních areálů města Kladna, které restauraci Sleťák provozují. „Uvědomujeme si, že pro mnohé skupiny jsme nejvhodnější variantou zajištění stravy a snažíme se tomu přizpůsobit. I díky chystané úpravě prostor hotelu bychom měli být schopni v letní sezoně navýšit kapacitu stravování tak, abychom vyšli vstříc pokud možno všem požadavkům,“ dodává Chvojka. Podle manažera Starého by restaurace v letní sezoně měla dohromady zajistit stravu až pro tisícovku dětí. 

Mimo lídra ve skupinovém stravování se restaurace v poslední době stala také vyhledávanou obědovou destinací. „Oproti minulosti se hodně změnilo. Ve všedních dnech máme skvělou obsazenost obědů. Polední menu podáváme od 11:30 do 14 hodin. Zejména mezi půl dvanáctou a jednou hodinou stihneme i dvakrát otočit všechny stoly. Chodí k nám široká veřejnost, ale i profesionální sportovci – ať už volejbalisté nebo hokejisté – rodiny s dětmi, pracovní kolektivy,“ popisuje Chvojka.

A čím Sleťák táhne? Je to hlavně jistota. „Každý týden připravujeme stálé polední menu o dvou polévkách, sedmi hlavních jídlech a dezertu. Osvědčilo se to jako dostatečné a hosté se nám pravidelně vracejí. Menu je vždy k nalezení na webu nebo na sociálních sítích, takže přicházejí najisto,“ říká manažer Starý. 

Meníčka se snaží vybalancovat tak, aby si na své přišel každý. Připravuje různorodou skladbu pokrmů zahrnující vše od tradiční české kuchyně a masitých jídel s poctivými omáčkami přes lehčí pokrmy světové kuchyně až po saláty. „Na přání zákazníka jsme pochopitelně schopni jídlo přizpůsobit, například změnit přílohu – pokud ji máme v nabídce,“ dodává Starý.

Mimo chutného jídla z čerstvých surovin Sleťák láká i na kvalitní nápojový lístek, na němž nechybí skvěle opečovávané pivo z Plzně či minipivovaru Máša. Ideální k jídlu nebo klidnému odpolednímu posezení.