Původní bazén na letním koupališti sloužil plavcům desítky let. V poslední době už se v něm ale ztrácela voda, opravy byly nákladné a rekonstrukce nevyhnutelná. Původně kachličková padesátka se tak nově leskne v nerezu, který slibuje dlouhou životnost a nižší náklady na provoz. Kladno je jedním z mála měst v republice, které se takto velkým bazénem v antikorovém provedení může pochlubit.

Nový padesátimetrový bazén se od původního liší nejen materiálem, ale i hloubkou. „Původní vana byla hodně hluboká, a proto voda zůstávala chladná. Vnímali jsme, že si na to lidé stěžovali. Aktuálním snížením na hloubku 1,2 – 1,6 metru by se voda měla snáze vyhřát,“ vysvětluje ředitel Sportovních areálů města Kladna František Bureš.

Byl jsem se na nový bazén podívat a musím pochválit všechny pracovníky, kteří se společně s mými kolegy na realizaci podíleli, protože výsledek předčil má očekávání,“ říká primátor města Kladna Milan Volf a dodává: „Nový bazén toto koupaliště, do kterého v posledních letech směřovaly velké investice, ještě zkrášlí. Novinek je ale ještě více. Věřím, že se budou líbit a Kladeňáci si je dosyta užijí.“

Okolí bazénu je nově předlážděno a oploceno, v nerezovém provedení jsou i brodítka a oplachové sprchy. Už loni bylo v srdci koupaliště vybudováno nové zázemí pro plavčíky, včetně ošetřovny. Po předchozích investicích do brouzdaliště a pětadvacetimetrového bazénu, který získal dvojici tobogánů, trojskluzavku a herní síť, je koupaliště prakticky kompletně modernizované. Poslední letošní novinkou je pak minigolf, který je součástí areálu, a teqballový stůl.

I přes zvýšení cen energií a obecně větší náklady na provoz zůstávají ceny vstupného na stejné úrovni. „Provozujeme městská sportoviště a areály včetně koupaliště nikoliv za účelem zisku, ale aby byly službou občanům,“ zdůrazňuje primátor Volf. Nadále tak zůstává v platnosti, že celodenní vstupné pro dospělé je na koupališti Sletiště 100 korun. Děti do tří let mají vstup zdarma, děti do 15 let a držitelé průkazu ZTP za 70 korun.