Do Česka přišla první předzvěst teplých letních dní a lidé už po očku sledují, kdy a kam budou moci vyrazit k vodě. Sportovní areály města Kladna, které spravují dvě umělá koupaliště, tradičně jedno z nich otevírají s příchodem června. Obvykle to v sousedství Městského stadionu Sletiště. Tam ale letos v červnu budou vrcholit práce na rozsáhlé rekonstrukci padesátimetrového bazénu a vzhledem k náročnosti stavebních úprav nepřipadá spuštění koupaliště v omezeném režimu v úvahu.

Proto letos jako první, už 1. června, otevřeme koupaliště v Bažantnici,“ vysvětluje ředitel SAMK František Bureš a dodává: „V rámci rozšíření možností rekreace bude v areálu přes sezonu umístěn jeden ze dvou mobilních teqballových stolů, na nichž lze hrát celou řadu sportů. Věříme, že si je lidé oblíbí.“ 

Druhý mobilní stůl přibude na koupališti Sletiště. Tam se ale návštěvníci mohou od července těšit na daleko více novinek. „Koupaliště bude k nepoznání. Nová nerezová vana v padesátimetrovém bazénu nejen skvěle vypadá, ale bude také méně náročná na údržbu. Totéž platí o nových brodítkách a oplachových sprchách, které jsou také v nerezu. Mimo to okolí bazénu předláždíme a na koupališti rozšíříme nabídku občerstvení zřízením dalšího bistra,“ říká Bureš, podle nějž se v areálu chystá ještě jedna velká novinka. „Detaily zatím prozradit nemůžu. Určitě se to ale do začátku července dozvíte,“ usmívá se.