V té době byl náměstkem odpovědným za finance, tedy i za hospodárné vynakládání 

a získávání peněz do obecního rozpočtu Václav Šubrt. S velkým podivem proto bylo, že právě on vystoupil na posledním zasedání zastupitelstva s dotazem, proč na revitalizaci Štechovy nebude využito koofinancování z EU. Reakce stávajícího vedení města a primátora Milana Volfa byla proto nezvykle ostrá. „Je s podivem, že bývalý náměstek Šubrt takový dotaz vůbec položil. Nemohl se divit, že dostal odpověď, jakou dostal,“ vysvětlil primátor. 

Radní pod jeho vedením doporučili nevyužít mnohamiliónovou dotaci hned z několika zásadních důvodů. Projektová dokumentace parkovacích stání byla špatně vypracovaná, což si vyžádalo vícepráce. Celý projekt byl navíc v rozporu s platným regulačním plánem. „Projekt dostal stavební povolení, nevím, kam svým dotazem míříte,“ reagovala Anna Gamanová, zastupitelka, která se v té době podílela na rozvoji města. Problém se týkal sadových úprav, tedy navržené výsadby nových stromů a další zeleně na místech, kde regulační plán jasně stanovuje místa pro komunikace nebo další výstavbu. Nejednalo se o jednotlivosti, celkem bylo v projektu navrženo více než 25 stromů odporujících regulačnímu plánu. 

Další zásadní komplikace způsobilo soutěžení dodavatele stavby. Tehdejší vedení použilo takzvanou rámcovou smlouvu, která byla ovšem vysoutěžena podle jiných předpokladů, než jak je v návaznosti na položky projektu požaduje EU, resp. Státní fond životního prostředí. Ani na tuto skutečnost si ovšem bývalý náměstek pro finance nevzpomíná. „O jaké změny se jedná, mi není známo, jelikož nespadaly do mé kompetence, stejně jako regulační plán města,“ reagoval Václav Šubrt. Jako člen vedení města, a to jeho nejužší části, ovšem měl a musel znát a  respektovat všechny závazné dokumenty. Stejně tak to platí o systému zadávání veřejných zakázek, na kterém se aktivně jako náměstek primátora bezpochyby účastnil. Potvrzuje to i Anna Gamanová: „Pokud by byla investice soutěžena samostatně podle projektového rozpočtu, problémy kolem položek rozpočtu by nenastaly.“ Zarážející je další sdělení Václava Šubrta, mimo jiné obyvatele právě revitalizované lokality. „Ještě v říjnu se mohly dotace bez problémů čerpat,“ uvedl pro Kladenský měsíc. Využití dotací je ovšem vždy možné až po realizaci a zdokladování akce a jejím souladem se všemi pravidly, což by jistě bývalý náměstek po dvou letech na radnici měl vědět. Právě kontrola dodržení podmínek dotace ukázala na sérii pochybení ústících v odmítnutí dotace. 

Projekt za více než 36 milionů korun má ovšem i další trhlinu. Jak se ukázalo, při zahájení stavby nasmlouvaný technický dozor nebyl z pohledu kvalifikačních kritérií EU dostatečně vybavený, což by vedlo ke snížení dotace a sankcím. 

Obnova Štechovy ulice bude dokončena letos, na úpravy komunikací a parkovacích stání nyní navážou sadové úpravy. Budou muset být kompletně financovány z městského rozpočtu. Ten přišel nyní o více než dva miliony korun. Jedná se ovšem pouze o jeden dílčí projekt zanechaný po tehdejší široké koalici.