Závody jsme vymysleli proto, aby mohly děti v zimě v čem soutěžit, protože v okolí se žádné halové soutěže nekonají,“ vysvětlila pro Kladenský měsíc vedoucí mládeže SDH Braškov Markéta Chalupová s upřesněním, že se jedná o zkrácenou verzi disciplíny štafeta dvojic. Ta mohla být s výkonem svých svěřenců spokojena. Jak mladší, tak starší žáci z Braškova vybojovali ve svých kategoriích stříbrnou příčku. „S výsledkem závodu jsem moc spokojená. Hodně jsme trénovali, což se nám vyplatilo. Od prvních nás v obou případech dělily jen setinky sekundy. Obě družstva měla navíc lepší časy než v minulých letech,“ hodnotila výsledek Chalupová.

Co se týče ostatních výsledků, v kategorii přípravek zvítězili malí hasiči ze Žiliny, druhý byl tým Brandýsku. Mezi mladšími žáky vyhrála Lhota A, druzí byli právě braškovští Soptíci, pomyslný bronz brali Hřebečtí. V kategorii starších žáků byl první celek Hřebče, druzí braškovští Tazmáni a pomyslný bronz bral Pletený Újezd. Další z hasičských soutěží našeho okresu se uskuteční 1. dubna na hřišti v Pleteném Újezdu. Tentokrát se bude závodit v disciplíně požární útok CTIF.

Přípravka:
1. Žilina
2. Brandýsek

Mladší žáci:
1. Lhota A
2. Braškov Soptíci
3. Hřebeč
4. Brandýsek
5. Velvary A
6. Pletený Újezd
7. Lhota B
8. Velvary B
9. Žilina
10. Horní Bezděkov A
11. Stehelčeves
12. Horní Bezděkov B
13. Kladno

Starší žáci:
1. Hřebeč
2. Braškov Tazmáni
3. Pletený Újezd
4. Lhota
5. Velvary A
6. Stehelčeves
7. Smíšené družstvo
8. Kladno
9. Žilina A
10. Brandýsek
11. Velvary B
12. Žilina B

Braškovská hasičská mládež

Mladí hasiči v Braškově fungují již třináctým rokem, přičemž bychom mezi nimi aktuálně napočítali přes čtyřicet dětí. Kromě účasti na různých závodech se mladí hasiči účastní i dalších kulturních a vzdělávacích akcí. Předposlední týden v srpnu je navíc čeká soustředění. „V minulých letech jsme soustředění třikrát trávili přímo v Braškově, letos ale pojedeme do Krkonoš,“ prozradila Markéta Chalupová. Její svěřenci se pravidelně scházejí na trénincích, a to vždy ve čtvrtek od 17 hodin. Od dubna do října na hasičském hřišti v Braškově, které najdeme za tím fotbalovým. V zimních měsících se pak zdokonalují v prostorách místního muzea sportu. To je taktéž v přilehlém okolí fotbalového hřiště. A co mají dělat děti, které by se k mládeži SDH Braškov rády připojily? Stačí přijít na trénink a podat si přihlášku. „Veškeré vybavení od nás nové děti dostanou. Jediné, s čím musí přijít, je chuť trénovat a učit se teorii,“ dodala Chalupová.