Od desíti hodin se na Sletišti postupně představí borci v devatenácti disciplínách. Díky částečnému uvolnění pravidel budou moci na mítink rovněž diváci. Areál bude mít omezenou kapacitu diváků na polovinu, což ale v praxi díky rozlehlosti Sletiště znamená, že mohou přijít všichni zájemci. „S počtem diváků určitě mít problém nebudeme. Když zde závodil v roce 1954 Antonín Zátopek, bylo zde 18 tisíc diváků,“ připomíná Jiří Klesnil. 

Na zajištění špičkových závodníků pracují organizátoři mnoho měsíců. Jak ale přiznávají, letos to, i díky blížící se olympiádě, nebylo tak složité. Na druhou stranu je třeba zajistit mnoho detailů, ubytování, finanční prostředky a logistiku včetně povolení pro atlety přijíždějící ze zemí mimo Evropskou unii. „Zájem o náš mítink je, vracejí se nám se závodníci, kteří u nás byli spokojení,“ doplnil Jiří Klesnil. Na samotné organizaci se podílí kromě základního týmu až 60 dalších lidí, zejména přímo v den mítinku. 

Přestože se letošní Kladno hází a Kladenské memoriály setkávají s mimořádným zájmem závodníků, mají jeho organizátoři laťku ještě výše. „Chtěli bychom se dostat do nejvyšší kategorie atletických mítinků. K tomu bychom ale potřebovali osm drah, namísto stávajících šesti,“ vysvětlil předseda atletického klubu a organizační ředitel nadcházejícího atletického svátku, který se v odpoledním programu stane součástí přímého přenosu České televize.