Kladenští fotbalisté se mohou chlubit úctyhodnou bilancí. Naposledy prohráli 1. října. „Hlavně to nezakřikněme. Rád bych, aby nám série neporazitelnosti vydržela co nejdéle. Klukům pomáhá, když vědí, že moc nedostávají góly. Nejsme zvyklí prohrávat. To pak sebevědomí je úplně někde jinde,“ reagoval kouč modrobílých Jan Procházka, který je s průběhem zimní přípravy spokojen: „Příprava byla povedená. Vše vychází dle plánu. Nejdůležitější je, že téměř všichni kluci jsou zdraví. Tedy kromě brankáře Martina Vokouna, který si na tréninku zlomil kost pod kotníkem. Přátelské zápasy nám potvrdily to, co už dlouhodobě víme. Sice se dostáváme do velkého počtu šancí, ale nedaří se nám je proměňovat. Doufám, že nám to tam začne padat víc.

Kladno v přípravě porazilo 2:1 Hořovice a Mariánské lázně, 1:0 Králův Dvůr a remizovalo 2:2 s Velvary a 5:5 se Zápy.

Na jaře chceme zabojovat o postup, to je náš cíl,“ burcoval trenér, který nadále může počítat s takřka totožným složením týmu. Novinkou je pouze to, že klub dotáhl na trvalý přestup příchod Lukáše Pihrta, jenž dříve v největším středočeském městě hostoval z Velvar. Procházka bude moci nově počítat také s Tomášem Daníčkem, mladíkem z Moravy, který v Kladně studuje fyzioterapii.

Kromě toho nejednoho kladenského fanouška potěšil návrat stálice Davida Čížka. „Věřím, že nám David pomůže,“ řekl na adresu třicetiletého fotbalisty trenér.

Čížek se k fotbalu vrátil po asi čtyřměsíční pauze. Nyní je opět připraven bojovat za Kladno. „Uteklo to hrozně rychle, ale to je vlastně dobře. Nedařilo se mi skloubit pracovní povinnosti s docházkou na trénincích. Do toho všeho se mi v létě narodila dcera, takže toho času bylo ještě méně. Nechtěl jsem chodit třeba jen na jeden trénink týdně, to by nebylo oproti ostatním fér. Situaci se mi ale podařilo vyřešit a jsem zpátky. Na Kladně to mám moc rád,“ vysvětlil pro Kladenský měsíc Čížek, který dle svých slov naskočil do rozjetého vlaku bez problémů: „Měl jsem z návratu trochu strach, ale během pauzy jsem se nějak udržoval, takže to nebylo tak zlé. Naopak. Až jsem byl překvapený z toho, jak jsem návrat zvládl.“

Jeho úkolem nyní bude uplatnit své bohaté fotbalové zkušenosti v mladé kladenské kabině a dovést Kladno spolu se svými spoluhráči k postupu. „Jsme na vítězné vlně. Doufám, že to přeneseme i do mistráků. V kabině je výborná parta, nikdo z nás nechce prohrávat. Nyní máme dost natrénováno, takže jednoznačným cílem pro jaro je postup,“ dodal sebevědomě Čížek.

 

Zápasy SK Kladna:

Kladno – Povltavská FA (25. února, 15:00, Rynholec) – generálka
Štětí – Kladno (4. března, 10:15)
Kladno – Neratovice (11. března, 10:15)
Újezd Praha – Kladno (18. března, 10:15)
Kladno – Vilémov (25. března, 10:15)