Kladenští strážníci zvou seniory na tradiční soutěž v Sítenském údolí

Strážníci Městské policie Kladno zvou všechny seniory na již tradiční soutěž, kterou pořádají každý rok v Sítenském údolí. Na soutěžící čeká deset disciplín. Svá stanoviště zde budou mít i hasiči a pracovníci Českého červeného kříže. Svou práci, a hlavně svého čtyřnohého parťáka, představí psovod strážníků a v závěru dopoledne si všichni společně opečou špekáčky. Soutěž se koná 12. června 2024 od 9:00 hodin. Na všechny soutěžící čekají drobné ceny a diplomy, na ty nejlepší medaile a pohár.

 

Na veřejný pořádek a bezpečnost hrajících si dětí dohlíží nová kamera

Na veřejný pořádek a bezpečnost hrajících si dětí dohlíží nová kamera, která je umístěna v blízkosti pumptracového hřiště na Sítné. Strážníci Městské policie Kladno zareagovali na časté stížnosti občanů. Podle oznamovatelů na hřišti často dochází k narušování veřejného pořádku, ničení vybavení hřiště a vzájemnému napadání jeho uživatelů.

 

Žena posilněná alkoholem se projížděla ulicemi města

Operátor Městského dohlížecího kamerového systému zareagoval na anonymní oznámení o řidičce, která projížděla ulicemi města a podle oznamovatele je pod vlivem alkoholu. Na kamerovém záznamu bylo vidět, jak malé červené auto, za jehož volantem sedí žena, projelo kruhovým objezdem a vjelo na chodník. Po chvíli se vozidlo vrátilo zpět na vozovku, kde řidička zastavila. Za okamžik se však rozjela zpět ke kruhovému objezdu. To už ale přijížděla na místo hlídka strážníků. Ti řidičku vyzvali k zastavení. Tuto výzvu žena neuposlechla a pokračovala v krkolomné jízdě dále až k budově Okresního soudu v Kladně, kde zastavila. Hlídka řidičku vyzvala k prokázání totožnosti a také k předložení řidičského průkazu. Občanský průkaz žena strážníkům předložila a zároveň sdělila, že žádný řidičský průkaz u sebe nemá, protože ho vůbec nevlastní a vozidlo si půjčila od svého přítele, který však o tom neví. Strážníkům ještě přiznala, že před jízdou vypila tři piva. Dechová zkouška, kterou strážníci u řidičky provedli, ukázala hodnotu 2,29‰ alkoholu v dechu. Provozovatele vozidla strážníci dohledali na hokejbalovém stadionu a převezli ho k jeho vozidlu. Celý případ si převzali k dořešení přivolaní policisté.

 

Hlídka při kontrolní činnosti zjistila muže, který vykládal ze svého vozu odpad mimo kontejnery

Při kontrolní činnosti v ulici Lidická strážníci zjistili muže, který z dodávky vykládal několik igelitových pytlů s odpadem mimo kontejnery na tříděný odpad. Hlídka muže vyzvala k prokázání totožnosti a seznámila ho s tím, jakého přestupkového jednání se dopustil. Na výzvu strážníků, aby odpad umístil do příslušných kontejnerů odpověděl: „Nic uklízet nebudu“ a přesto jeden z pytlů vhodil do kontejneru na plastový odpad a zbylé naložil zpět do svého vozu a z místa odjel. Strážníci však zjistili, že pytle, které muž před nimi odvezl, vyložil v kontejnerovém stání na druhém konci ulice. Celým případem se bude zabývat správní orgán, kterému strážníci předali všechny zajištěné důkazy a skutečnosti.