Oba celky odehrají ještě dvě utkání – vzájemný duel, plus ještě jeden zápas. V posledním kole čeká Rytíře na domácím ledě souboj s karlovarskou Energií, Motor se naopak představí na cizím kluzišti, a to v Plzni. Ve hře je tedy v obou případech ještě šest bodů. Velmi důležitý bude však výsledek vzájemného klání.

Kladeňáci mají jasno. Musí v Budějovicích bodovat, jinak je baráž nemine. Naopak v případě výhry za tři body budou mít Rytíři situaci ve svých rukách. Dostanou se dva body před svého soupeře a v posledním kole jim bude stačit získat klidně i o bod méně než jejich sok.

Pakliže Kladno vyhraje v prodloužení či nájezdech, bodové konto s Budějovicemi srovná. Bilanci ze vzájemných zápasů však bude mít lepší Motor, a tak by v posledním kole museli svěřenci trenéra Vejvody získat o bod více než Jihočeši.

Jen teoretickou šanci na udržení budou mít následovníci slavné paní Poldi, pokud v prodloužení nebo nájezdech prohrají. Jejich ztráta by se zvýšila na dva body a protože Motor má lepší bilanci vzájemných zápasů, muselo by Kladno, aby se vyhnulo baráži, v posledním kole plně bodovat a parta kolem Milana Gulaše by musela vyjít bodově naprázdno.

Zápas Českých Budějovic s Kladnem začíná v pátek 3. března v 18 hodin.