Do poslední chvíle to byl vyrovnaný zápas. Nijak si nezadal s předešlými bitvami tradičních soupeřů, a to ani z pohledu tvrdosti. Takto zaznamenal sobotní utkání Kladna Jihlavou fotograf Jiří Hokův: 

 

 

Přidáváme rovněž všechny brankové zásahy a spolu s nimi reakci trenérů po zápasu. 

 

David Čermák (Kladno): "Náš problém byl, že jsme měli jako v celém play off špatný vstup do zápasu. Nedaří se nám to nějak nabudit, abychom si získali náskok. I když jsme se v průběhu zápasu zlepšovali a dostali jsme se dvakrát do vedení, tak jsme to bohužel po našich chybách ztratili. V prodloužení jsme neproměnili vyloženou šanci a z protiútoku jsme dostali rozhodující gól."

Viktor Ujčík (Jihlava): Kladno v utkání potvrdilo, že je to vynikající a silný tým, který je bojovný a hraje na krev. Ač se mu doteď nedařily přesilovky, tak zase ukázal, že v pravý čas za to umí vzít. My jsme se dostali do ztráty soupeřovými přesilovkami, ale kluci v sobě vždycky našli sílu a dokázali se vrátit do zápasu. Za tuhle bojovnost a nasazení jsme dostali dar, že jsme zápas vyhráli. Měli jsme tam ještě nějakou spojnici a nastřelenou tyčku. Do zítřka máme spoustu věcí na přemýšlení, protože místy to byl opravdu fičák. Nemusí ale vždycky vyhrát lepší tým, je to play off. My ukázali srdce a to rozhodlo.