Ladislav Zikmund začne na podzim svou v Kladně již šestou sezónu.

Jsem rád, že se mi po návratu ze Sparty loňská sezóna povedla a podařilo se nám udržet extraligu. Doufám, že ta nadcházející bude lepší. Nemám rád vykřikování předsezónních cílů. Buďme tedy skromní, nohama na zemi a pokusme se udělat co nejlepší výsledek,“ sdělil pro klubový magazín Zikmund.

Rytířům zůstává také kanadský fantom brankoviště Landon Bow.

Jsem ohromně potěšený, že se vrátím zase na Kladno. A jsem rád, že znovu obléknu dres s rytířem. Užse moc těším na zrekonstruovaný stadion. Těším se, až se tam všichni uvidíme,“ vzkázal fanouškům miláček publika.

To v obraně bude následující dva roky tvrdit muziku obránce s číslem čtyřiačtyřicet – Jake Dotchin.

Jsem moc rád, že se s vámi mohu podělit o jednu novinku. Budu i nadále na Kladně, a to další dvě sezóny. Už se nemohu dočkat, až sezóna zase začne. Také se těším, až se vrátíme na domácí stadion. Moje rodina i já už se těšíme, až se znovu se všemi z vás budeme potkávat na domácích zápasech. Věřím, že se spolu podělíme o radost z mnoha vítězných utkání,“ popsal ve videovzkazu pro Kladeňáky urostlý bek.

Po kapitole v Ústí nad Labem se do modrobílého dresu navíc vrací Ondřej Bláha.

Za návrat jsem rád. Je to pro mě motivace, protože udělám další krůček dál v mé kariéře. Sezóna v Ústí se mi povedla, takže na něj budu vzpomínat jen v dobrém. Doufám, že si pohodu přenesu i na Kladno, snad dostanu hodně prostoru. Děkuji vedení, že mi dali šanci se ukázat,“ nechal se slyšet Ondřej s tím, že se stejně jako jeho spoluhráči velmi těší na nově zrekonstruovaný zimní stadion.

Otázku brankoviště se rozhodlo kladenské vedení vyřešit příchodem staré známé tváře. Do největšího středočeského města se vrací gólman Adam Brízgala, který zde bude hostovat z pražské Sparty.

Jsem rád, že budu působit v extralize a v týmu, kde to dobře znám. Kladno o mě mělo velký zájem, za což jsem byl moc rád,“ nechal se slyšet pro klubový web Brízgala.

Tento čtyřiadvacetiletý brankář, který má zkušenosti i se zámořským hokejem, se do Kladna vrací po roční pauze, kdy působil v prvoligové Porubě. Zde dokázal hájit brankoviště se solidní úspěšností zákroků 92,4 %, avšak po týmově nepovedené sezóně se rozhodl bojovat o místo ve své mateřské Spartě. Ta nyní Rytířům gólmana, který rytířský dres oblékal po dobu tří sezón, zapůjčila.

Vracím se s tím, že přicházím v pozici dvojky. Věřím však, že nějaké zápasy odchytám a bude velmi záležet na tom, jak se mi povedou, abych se popral o šanci chytat dál. Bude to také jiné, protože budu s týmem celou sezonu. Tenkrát (v sezoně 2019/20) jsem byl u Rytířů střídavě z Ústí, teď jsem ale dostal šanci větší a chci ji využít,“ dodal „Brízgy“.

Další posily klub zatím neoznámil. Mezi fanoušky se nahlas mluví o příchodu Martina Procházky z Litoměřic, Alberta Michnáče nebo třeba také Richarda Jarůška. Očekávat se dají opět také zahraniční posily. V posledních dnech se hovoří také o příchodech obránců Ondřeje Slováčka a lotyšského reprezentanta Oskarse Cibulskise.

Co se týče trenérského štábu, zatím není jisté, kdo Kladno v nadcházející extraligové sezóně povede. V hokejových kruzích se ovšem mluví o tom, že novým lodivodem Rytířů měl být člen legendární blue-line Otakar Vejvoda mladší, v jeho trenérském štábu by měl figurovat i bývalý trenér Ústí Miroslav Mach.

Z velké části jasno by mělo být po předsezónní tiskové konferenci, která se uskuteční 4. srpna od 14 hodin.

Nabídneme i přímý přenos na Facebooku a YouTube kanálu," uvedl mluvčí klubu Lukáš Jůdl.