Kulíček chytal za Kladno v letech 1957 až 1964 a bezpochyby patřil k vůbec nejlepším gólmanům celé klubové historie, čímž si právem zasloužil místo v Síni slávy kladenského hokeje. Narodil se sice v Praze, s hokejem začínal v týmu SK Veleslavín Praha, ale později odchytal za SONP Kladno celkem osm sezón, ve kterých nastoupil do více než třech stovek zápasů.

Já jsem si svůj způsob chytání vlastně vymyslel a něco okoukal. Nebyli žádní trenéři brankářů, neexistovala metodika. Kdybych věděl, co je rozklek, taky bych asi chytal jinak. Nikdo je tehdy nedělal, s nimi začal až později Holeček. A ty lapačky tehdy, to byla taky hrůza. Pod betony jsem si dával ještě chrániče z fotbalu, protože když jsem jí dostal na holeň, bolelo to strašně... Samozřejmě mě občas trefili i do hlavy, takže jsem hubu raději nedával tam, kam letěl puk,“ přiblížil již dříve sám Kulíček podmínky, ve kterých chytal, pro klubové stránky Rytířů Kladno.

Velmi kuriózní jsou jeho zápisy mezi střelce. Ačkoli byl totiž brankář, několikrát si zahrál také v poli... a hned pětkrát rozvlnil soupeřovu síť. A to není všechno. „Kulda“ si vyzkoušel také, jaké to je hájit o něco větší bránu, než byla ta hokejová. Nastoupil totiž jako brankář i v československé fotbalové lize. Výbornými výkony v hokejovém brankovišti si Jiří Kulíček vybojoval také pozvánky do reprezentace. Za národní tým odchytal v letech 1957 až 1959 odchytal celkem čtrnáct zápasů, podíval se na tři světové šampionáty.

Kromě Kladna Kulíček chytal také v dresu ÚDA Praha a Plzně. Po ukončení hráčské kariéry působil jako trenér v týmech HC Praha, Kaučuk Kralupy, Škoda Plzeň, Medveščak Záhřeb, VTJ Mělník, ČKD Slaný nebo také československé reprezentace do 18 let.

Kuldo, odpočívejte v pokoji!