O vítězi rozhodnou příchozí, kteří po ochutnání buchtiček od odbor kuchařů přidělí svůj hlas jednomu z nic. „Každý připravíme 200 porcí,“ říká Adam Robenek. Podle jeho slov je výzva poslední svého druhu: „Jsme moc rádi za obrovský zájem, který náš souboj vyvolal. Podařilo se, že v době, kdy to moc nešlo, jsme zorganizovali akci a  udělali radost všem okolo.“

Ani nedělení výzva nebude pouze ve znamení jídla. Stejnou částku, jako utrží jejich restaurace, věnují oba kuchaři na dobrou věc. Tentokrát peníze podpoří rodinu, které se před rokem zcela změnil život. „Tehdy šestiletý syn ochrnul po špatně provedeném lékařském zákroku. Nyní je s rodiči na Kladně, kde postupuje speciální rehabilitaci. Je to tak silný příběh, že nebylo o čem přemýšlet,“ popisuje Lukáš Starý. Současně doplňuje, že osudný lékařský zákrok nebyl provedený na Kladně, ale ve zcela jiné nemocnici. 

Nedělení výzva se uskuteční na letní zahrádce Restaurace Sleťák mezi budovou Aquaparku a letním koupalištěm, a to od 15 hodin. Souboj už má dopředu daného vítěze, podporu rodiny s pohnutým příběhem. Na druhou stranu oba kuchaři přiznávají, že jde i o jejich prestiž a ukázku, že umí uvařit i takové jídlo, jako jsou tradiční buchtičky.