Úvodní utkání série zvládli modro-bílí relativně v poklidu, když zvítězili v poměru 3 ku 1. 

„To, co jsme si před sérií řekli, jsme v prvním zápase splnili. Chtěli jsme mít dobrý pohyb a krátká střídání a to byl základ úspěchu. Slavia měla pět těžkých zápasů s Třebíčí a my jsme na ni chtěli vlétnout a nedat jí čuchnout. Teď jdeme dál, tímhle to všechno teprve začíná,“ řekl v rozhovoru pro klubový web po prvním střetnutí Marek Račuk.

To druhá bitva nadělala fanouškům Rytířů větší vrásky. Slavia totiž dlouho v zápase vedla tím nejtěsnějším rozdílem. Následně ale dělovkou pod břevno vyrovnal sváteční střelec Martin Kehar, v prodloužení pak skvěle chytajícího Michajlova překonal Antonín Melka. 

„Radost se ani slovy nedá popsat. Jsem rád, že to tam padlo. Je úplně jedno, kdo gól dal,“ neskrýval radost po výhře 2:1 po prodloužení obránce Martin Kehar. 

Ačkoli druhý zápas série přinesl branek jako šafránu, hráči gólové hody vynahradili fanouškům v prvním mači na ledě Pražanů. Bohužel přestřelku lépe zvládla Slavia, Rytířům nepomohla ani snová třetina, ve které nasázeli 5 branek. Sešívaní vyhráli 6:5 po prodloužení. 

„Jednoznačně jsme si to prohráli sami, o tom není pochyb. Nedáváme šance, které jsme měli, a naopak máme hrozně moc vyloučených. Na nic bych to nesváděl, vážně jsme si to prohráli sami. Se*e to ještě víc, když jdete do prodloužení a prohrajete tam. Když vedete o gól, necháte soupeře vyrovnat a ještě prohrajete v prodloužení… Jsem nas*aný,“ hodnotil v klubovém rozhovoru zápas Ondřej Machala, který nastupuje po boku legend – Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance. 

Do trháku co se týče bodů v sérii šli Rytíři díky čtvrtému zápasu. V něm dominovali, odpustili si mnoho chyb v obraně, a tak i díky dvěma trefám navrátilce do sestavy Patrika Machače triumfovali 4:2.

Dost možná poslední zápas série se odehraje v pátek na kladenském ledě. Pakliže Kladno vyhraje, může se chystat na semifinále. V něm dost možná narazí na Litoměřice, které zatím vedou nad v Kladně tolik neoblíbenou jihlavskou Duklou 3:1 na zápasy.