Je to svým způsobem zklamání, ale musím říct, že nešlo jen o poslední zápas. V sezóně jsme několikrát zbytečně zaváhali, třeba v zápasech s Ústím, Lvy Praha, Beskydy nebo Brnem. Fakt je ale, že jsme Příbrami moc nevzdorovali. Předčili nás jednoznačně téměř ve všem. Nedá se nic dělat,“ reagoval na konec základní části trenér a majitel klubu Milan Fortuník.

Ten upozornil na to, že začínat venku je sice nevýhoda. V případě venkovní výhry se však mohou karty zcela promíchat.

Jsem rád, že jsme skončili v elitní šestce. Do play-off jsme mohli dostat právě Lvy, Odolenou Vodu nebo Příbram. Upřímně, z téhle trojice si člověk slabšího soupeře nevybere. Všechny zmiňované týmy jsou podobně silné. Bude to složitá série. Praha o Vánocích na české poměry hodně investovala do posílení týmu,“ upozornil Fortuník na dvojici významných posil – smečaře Tomáše Kriška a univerzála Kaye van Dijka.

Nyní čeká volejbalisty příprava na klíčovou část sezóny.

První týden volna budeme hlavně drilovat základní prvky hry. Druhý týden se zaměříme na našeho soupeře, budeme se snažit modelovat různé situace, které čekám, že v zápase se Lvy nastanou. Volno využijeme také k doléčení různých šrámů, protože třeba Platačs, Kraffer nebo Fortuník nejsou úplně v pořádku. Teď je jen na nás, jak se dokážeme v rozhodující chvíli srovnat. Musíme se otřepat z toho posledního výprasku,“ velí zkušený kladenský lodivod.

Do zmiňovaného domácího zápasu s Karlovarskem Kladeňáci nastoupili v netypických modrožlutých dresech, které si následně mohli fanoušci vydražit. Aukce dresů na podporu Ukrajiny nakonec vynesla spolu s výtěžkem ze vstupného a prodaných předmětů asi 115 tisíc. Dalších 30 tisíc na dobrou věc přispěli hráči z týmové kasy. Klub celou částku dorovnal a poslal lidem prchajícím před válkou 150 tisíc korun, a to prostřednictvím organizace Člověk v tísni.

Z výsledku jsem byl moc příjemně překvapen. Na to, že nejsme v Česku sportem číslo jedna, je to skvělý počin. Ukázalo se, jak máme skvělé fanoušky, hráče a realizační tým. Jsem rád, že nám není cizí pomáhat tam, kde je potřeba,“ dodal Fortuník.

Program volejbalistů:
Lvi Praha - Kladno (26. března, 15:00)
Kladno - Lvi Praha (29. března, 18:00)
Lvi Praha - Kladno (1. dubna, 20:15)