Vybrané suroviny, zajímavé a vyhledávané produkty spojené s tradiční řezničinou v kombinaci s pravou udírnou

Nejen tyto detaily rozhodly o tom, že za 40 týdnů měl Tomáš Aulický pokaždé vyprodáno. Přesto svůj provoz před nedávnem uzavřel. Ohlasy zákazníků i čtenářů článek v posledním vydání Kladenského měsíce a rekordně poslouchaný rozhovor dostupný na Facebooku a dalších platformách rozhodly jasně.

Byť na jediné dopoledne v týdnu, ale přeci se Tomáš Aulický vrací do své provozovny ve Velké Dobré. „Podařilo se mi vše vyřešit a zase můžu vyrábět a prodávat pro své zákazníky. Připravuji i novou prodejnu, kde bude všechno dobře vidět a nakupování se stane ještě větším zážitkem. Podobně chci upravit i sortiment, například hovězí maso bude v nabídce pouze jako stářené,“ potvrdil mladý řezník. Jeho plány jdou ale za hranu tradiční řeznické práce spojené s uzeninami, vlastními masovými směsmi nebo například zabijačkovými produkty.

„Mám v hlavě takovou myšlenku, chtěl bych vyrazit na mistrovství světa v řezničině. Z Česka se tam zatím nikdo nevydal. Proto novou provozovnu využiju k tréninku náročných disciplín,“ vysvětluje Aulický. Konkurence je veliká, zejména ze zemí spojených s nejvyšší gastronomií, jako je Francie nebo Itálie. Odpovídat tomu bude příprava. Měla by zabrat více než rok. „Ostatní závodníci dědí rodinné zkušenosti po desetiletí, bude těžké je dohnat,“ připouští mladý řezník z Velké Dobré.

Jak se mu v přípravě bude dařit může posoudit každý. Stačí za ním dorazit vždy ve čtvrtek dopoledne a ochutnat jeho aktuální řeznické výtvory z vybraných mas nejen z blízkého okolí, ale například i ze Šumavy.