Zároveň bych vám rád za celé Městské divadlo Kladno popřál vše dobré v roce 2024. Především připojuji přání pevného zdraví, ale také nadhledu, který je speciálně v dnešním světě tak důležitý.

Pokud se rozhodnete s námi strávit poslední dny v roce odcházejícím, přijměte pozvání na několik našich repríz.

V závěru kalendářního roku se rozloučíme s autorskou hudební inscenací Jak umřít na rokenrol, která vznikla na motivy životního příběhu Mikiho Volka. Autor a režisér inscenace Miroslav Hanuš spolupracuje s kladenskou činohrou pravidelně a já mám velkou radost, že životní osud legendárního zpěváka, hudebníka a showmana našel u diváků tak obrovský úspěch. Poslední dvě příležitosti užít si Mikiho nesmrtelné songy v podání Jana Krafky za doprovodu živé kapely máte ve čtvrtek 28. a v pátek 29. prosince od 19:00.

Na Silvestra se s rokem 2023 rozloučíme komedií Sexmise. Divadelní adaptace legendárního polského filmu vznikla speciálně pro Městské divadlo Kladno a vy v ní máte možnost vidět prakticky celý náš herecký soubor. Hlavní role Maxe a Alberta hrají s energií sobě vlastní Tomáš V. Hron a Michael Vykus. Poslední představení roku startuje 31. prosince v 17:00. 

Také v novém kalendářním roce nás čekají velké divadelní výzvy. Už nyní pro vás usilovně připravujeme další novinky. Těším se na všechny tři premiéry do konce sezony; komorní psychologické drama Ucho, světovou premiéru autorské detektivky Případ Sherlock i muzikál o rodině a tradici Šumař na střeše. Touto hudební legendou také symbolicky započneme oslavy 110. profesionální sezony našeho divadla. Ale o tom zase někdy příště. 

Úspěšný rok 2024! 
Jaroslav Slánský – umělecký šéf MDK