První uzavírku mohou očekávat motoristé na dálnici D6 mezi Novým Strašecím a Tuchlovicemi

Osmikilometrový úsek dostane nový povrch a současně bude lépe zajištěný proti vodě. Realizaci této stavby plánuje ŘSD mezi červnem a srpnem letošního roku. Významné omezení všem nastane přímo ve městě. Silničáři budou opravovat na první pohled nenápadný most nad podchodem u Baumaxu. 

„Důvodem opravy je zejména špatný stav nosné konstrukce. Hodnocený je stupněm pět, stav spodní stavby je pak čtyři, tedy  jako uspokojivý,“ vysvětlil Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. Stavba má podle jeho vyjádření pravomocné stavební povolení. Silničáři aktuálně zpracovávají zadávací dokumentaci stavby a připravují výběrové řízení na zhotovitele zakázky v předpokládané hodnotě cca 17,5 milionu korun. „Pokud předrealizační příprava proběhne bez větších komplikací, předpokládáme  zahájení prací v průběhu  druhého až třetí čtvrtletí tohoto roku,“ upřesnil Buček. 

Prozatím poslední ohlášenou a výraznou stavbou, která si vyžádá pozornost motoristů, bude oprava nájezdu na dálnici D7 a navazující silnice 61 u Buštěhradu

Zhruba dvoukilometrový úsek budou stavaři opravovat ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Přesný termín vyplyne z výběrového řízení, které by mělo být připravené v příštích týdnech.